Одштампајте ову страницу

ИЗЛОЖБА ИКОНА У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ ЛАЗАРЕВАЦ

ИЗЛОЖБА ИКОНА У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ ЛАЗАРЕВАЦУ среду, 15. фебруара 2017. године, на празник Сретења Господњег, у Центру за културу Лазаревац, полазници радионице за иконопис при лазаревачком храму, изложбом икона обележили су три године свога постојања. Наиме, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, школа иконописа почела је са радом баш на овај празник који је и узет као слава њених ученика.

До сада су ученици радионице излагали на неколико заједничких изложби у нашем граду и тако се представили лазаревачкој јавности. Досадашње сретењске изложбе називали смо радним изложбама, јер су излагане вежбе ученика. Из године у годину могао се видети напредак који су полазници школе марљивим радом и трудом постизали. Ова последња изложба, круна је њиховог вишегодишњег рада и на њој је изложен само део икона које су настале у последњих годину дана. Окупљенима, којих је било у великом броју, обратили су се свештеник Влада Димитријевић, координатор радионице и Душан Рајшић, кустос Центра за културу Лазаревац. Они су честитали славу ученицима и пожелели им пуно успеха и напредовања у даљем раду, школи дуго трајање а предавачу Александру Павлићу још пуно успешних изложби. Подсетили су да је неговање дарова које нам је Господ подарио наша обавеза и одговорност.

Иконе наших ученика већ красе многе лазаревачке домове, а то је и била наша жеља када смо ову причу, пре три године почињали. Полазнци радионице су приложили и леп поклон болничкој капели Светих бесребреника Козме и Дамјана у нашем граду, иконе светих лекара и исцелитеља.

За крај, користимо прилику да све заинтересоване, уколико их је наша прича инспирисала, позовемо да нам се придруже у раду и дружењу.