ПЕТИ СВЕТОСАВСКИ ДАНИ У МЛАДЕНОВЦУ

ПЕТИ СВЕТОСАВСКИ ДАНИ У МЛАДЕНОВЦУПрослава Савиндана у младеновачкој Цркви је, као и претходне четири године, била вишедневна. Ове године програм прославе празника посвећеног првом српском Архиепископу и просветитељу био је изузетно богат и вишестран.

Прослава је започела у четвртак 26. јануара празничним бденијем. Након бденија одржана је Светосавска академија, на којој су чланови драмске секције ОШ „Момчило Живојиновић“ уз пратњу школског хора и фолклорне секције извели у сали парохијског дома изузетно интересантну и поучну представу у част Светог Саве „Где су Срби?“. Вредно помена је да је представа у сваком свом сегменту створена од стране Младеновчана, пошто су текст и режија оригинално дело професорке српског језика у ОШ „Момчило Живојиновић“ госпође Милене Мацуре, а музички део академије су припремиле професорке музичке културе у поменутој школи госпође Љиљана Миловић и Тијана Волф.

У петак 27. јануара најмлађи верници младеновачког Храма, предвођени својим родитељима и вероучитељима, испунили су своју Цркву и након што су са великом пажњом послушали посланицу свог Епископа и сједнили се кроз Свету тајну Причешћа, извели су пригодан рецитал у част Светог Саве. Љубављу и залагањем братства храма Успења Пресвете Богородице овај празник је улепшан светосавским пакетићима, које је добило неколико стотина најмлађих верника у Младеновцу.

јереј Марко Јефтић