СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ВЕЛИКИ СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН У МАРШИЋУ

СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ВЕЛИКИ СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН У МАРШИЋУУ суботу 14. јануара 2017. године, када Црква празнује Обрезање Господње, Светог Василија Великог и Нову Православну годину Господњу, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог Василија Великог у Маршићу. Епископу су саслуживали протојереј-ставрофор Саво Арсенијевић, протојереј-ставрофор Рајко Стефановић, протојереј Владимир Ћировић, протонамесник Сретко Петковић и протођакон Иван Гашић.

После прочитаног јеванђеља отац Рајко Стефановић, је честитао верницима храмовну славу и наступајућу Нову годину, подсетивши да је Нова година управо време да осмотримо и анализирамо како смо провели живот у минулој години и да будемо у свему бољи у Новој години Господњој, такође је подсетио на празник Обрезања Господњег и надахнуто изговорио беседу о једном од највећих отаца Цркве Христове, Светом Василију Великом, Архиепископу Кесарије Кападокијске, иначе патрону храма у Маршићу.

Беседа протојереја-ставрофора мр Рајка Стефановића

На призив “Са страхом Божијим и вером приступите” причестио се велики број верника ове парохије. Након освећења славског жита и резања славског колача уприличена је и трпеза љубави у сали парохијског дома у Маршићу.