ПРОСЛАВА БОЖИЋА У МЛАДЕНОВЦУ

ПРОСЛАВА БОЖИЋА У МЛАДЕНОВЦУУ оквиру прославе празника Рођења Христовог, братство храма Успења Пресвете Богородице у Младеновцу је на иницијативу Архијерејског намесника младеновачког протојереја Жељка Ивковића организовало низ пригодних догађаја. На Бадње вече, 6. јануара, након Великог повечерја прочитана је Божићна посланица Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована.

Након окрепљујућих речих нашег Владике обављено је освећења бадњака и верујућим Младеновчанима је подељено више од пет стотина бадњака. Стога, ни у овим тешким временима нико није остао ускраћен за овај древни елемент прославе Божића. Након богослужења у порти младеновачког Храма обављено је ложење бадњака у присуству мноштва Младеновчана које ни изузетно ниске температуре нису спречиле да се окупе око своје Цркве, а присутни су се окрепили на традиционалном послужењу. Оно што је важно истаћи је да су сами верници, на позив старешине храма Успења Пресвете Богородице протојереја Слободана Кеџића, обезбедили сву храну и пиће, којим су се окупљени окрепили.

На сам дан Божића православни хришћани младеновачке вароши су се сабрали у својој Цркви да би се сјединили се са Господом кроз Свету Тајну Причешћа. Након евхаристијског сабрања обављено је ломљење чеснице (дар АД Маковица), а иста компаниија је најмлађим верницима поделила пакетиће. Златник у чесници (дар предузећа Gold pack) пронашла је госпођица Катарина Марковић.

јереј Марко Јефтић