“ЗАИСТА ВАМ КАЖЕМ, АКО СЕ НЕ ОБРАТИТЕ И НЕ БУДЕТЕ КАО ДЕЦА, НЕЋЕТЕ УЋИ У ЦАРСТВО НЕБЕСКО” (Мт. 18 3)

“ЗАИСТА ВАМ КАЖЕМ, АКО СЕ НЕ ОБРАТИТЕ И НЕ БУДЕТЕ КАО ДЕЦА, НЕЋЕТЕ УЋИ У ЦАРСТВО НЕБЕСКО” (Мт. 18 3)У сусрет Детињцима, ђаци одељења IV/1 ОШ “Карађорђе” из Тополе мотивисани хришћанским врлинама богољубља и човекољубља прикупили су помоћ у виду намирница и заједно са својом учитељицом Слађаном Делић, својим родитељима, међу којима су и свештеници Никола Симић, парох жабарски, и протонамесник Александар Петровић, парох тополски, упутили се ка једном од најсиромашнијих житеља тополске општине деки Драгославу Јанковићу из села Загорица.

Велико је питање када се деда Драгослав последњи пут насмејао. Притиснут бедом и немаштином, болом савијен толико да је међу децом једва уочљив, овај човек био је дирнут даровима малишана и њиховом несебичном љубављу. Само он зна колико му недостаје дечија граја, пуно двориште и лоптом разбијен прозор. Ни хладно време ни тмурно небо нису спречили овај излив човекољубља и узајамне радости.

Свесни да су учинили велико дело милосрђа, да су неког обрадовали и некоме помогли, ђаци су се вратили својим школским клупама да на часовима веронауке кроје план за наредну добродетељ.

Урош Костић, ђакон