ОСВЕЋЕЊЕ ЖИВОПИСА ЦРКВЕ СВЕТЕ ПЕТКЕ У ТЕЧИЋУ

ОСВЕЋЕЊЕ ЖИВОПИСА ЦРКВЕ СВЕТЕ ПЕТКЕ У ТЕЧИЋУДана 12. новембра када наша Света Црква прославља Светог Краља Милутина, Преподобног Теоктиста и Јелену и Светог Варнаву Хвостанског Његово Преосвештенство Епископ Јован служио је Свету Литургију у Цркви Свете Петке у Течићу.

На самом почетку сабрања освећене су фреске а Светој Литургији саслуживали су протосинђел манастира Саринца отац Николај, протојереј-ставрофор Живота Марковић и протојереји Милић Марковић и Драгослав Цветковић.

Владика је по прочитаном јеванђељу између осталог, у свом обраћању нагласио важност здраве породице и уз бројне примере указао на који начин свако од нас треба да се односи према својој деци.

Љубав према својој Цркви посебно је исказала госпођа Љубица Стојановић из Течића коју је на предлог чланова црквеног одбора наш Епископ одликовао Архијерејском граматом захвалности. Том приликом чином протонамесника је одликован парох течићко-рабеновачи јереј Новак Илић. Радост овог догађаја настављена је у сали поменуте Цркве у којој је припремљен ручак трудом и залагањем чланова црквеног одбора и бројних парохијана.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована