СЕМИНАР ЗА ВЕРОУЧИТЕЉЕ „ПРИМЕНА ИНТЕРНЕТА У РЕАЛИЗАЦИЈИ ВЕРСКЕ НАСТАВЕ“ ОДРЖАН У КРАГУЈЕВЦУ

СЕМИНАР ЗА ВЕРОУЧИТЕЉЕ „ПРИМЕНА ИНТЕРНЕТА У РЕАЛИЗАЦИЈИ ВЕРСКЕ НАСТАВЕ“ ОДРЖАН У КРАГУЈЕВЦУУ суботу, 5. новембра, у просторијама „Добротољубља“ у згради богословије „Свети Јован Златоусти“ у Крагујевцу, одржан је семинар за вероучитеље под називом „Примена Интернета у реализацији верске наставе“. Реализатори семинара били су Милош Јелић, вероучитељ у Основној школи „Херој Радмила Шишковић“ у Смедеревској Паланци, који је уједно и аутор овог програма стручног усавршавања, и Милан Милошевић, наставник информатике и рачунарства у истој школи.

Семинару је присуствовало укупно тринаест полазника, наставника верске наставе у основним и средњим школама у Крагујевцу, који су са успехом одслушали теоријски део обуке, али и одрадили практични део, будући да је сваки од полазника креирао свој блог посвећен верској настави.

Општи циљ овог програма стручног усавршавања, који се у периоду 2012-2016. године налазио у званичном Каталогу програма стручног усавршавања, јесте пружање подршке и оспособљавање наставника за коришћење Интернета у настави и учењу предмета верска настава. Интернет као феномен савременог доба, различити приступи коришћењу Интернета, потреба коришћења Интернета у настави уопште, могућности употребе Интернета у извођењу верске наставе... биле су само неке од тема које су обрађивање на овом семинару.

Данашње дружење са крагујевачким вероучитељицама и вероучитељима имало је и посебну тежину, будући да нас је у току рада посетио епископ шумадијски, господин Јован. Он се, пошто се упознао са детаљима програма и разлозима за његову реализацију, обратио учесницима семинара, саветујући их да се моле Богу и да се труде да живе хришћанским животом, јер ће једино моћи да буду светао пример ученицима које уче једино уколико личним примером сведоче веру коју проповедају.

Конструктиван дијалог и лепо расположење били су главне одлике данашњег сусрета окончаног заједничким ручком током којег је такође настављен разговор о проблемима са којима се вероучитељи у своме раду најчешће сусрећу.

Следећи сусрет са вероучитељима у Крагујевцу заказан је за 10. децембар.

Милош Јелић, вероучитељ