УЧЕНИЦИ ОШ “МИЛУТИН И ДРАГИЊА ТОДОРОВИЋ” У СВОМ ХРАМУ У ИЛИЋЕВУ

УЧЕНИЦИ ОШ “МИЛУТИН И ДРАГИЊА ТОДОРОВИЋ” У СВОМ ХРАМУ У ИЛИЋЕВУУ понедељак 31. октобра 2016. године ученици ОШ “Милутин и Драгиња Тодоровић”, истурено одељење у Илићеву, заједно са својим учитељима и вероучитељицом узели су учешће у молитвеном прослављању светог апостола Луке и светог Петра Цетињског у храму у Илићеву.

Овај храм, посвећен апостолу Томи се већ низ година са пуно љубави изгрђује и чува, те смо и овога пута били задивљени великим напретком у његовом улепшавању. Деца су са пажњом пратила ток Литургије и сама по својој моћи узносећи молитве Оцу небеском. Ово је била прилика да добију јаснију слику и практично примене своје теоријско знање, стечено на часовима Верске наставе.

Након Литургије отац Владимир Ћировић, иначе чест и радо виђен гост у школи и домовима ове дечице, показао је своју очинску брижност за наше најмлађе, њихово васпитање и духовно узрастање, обративши им се топлим речима, пожелео напредак у животу и истакао улогу Цркве у изградњи честитих и добрих људи. Упутио им је и позив за учешће у црквеном дечијем хору, где би се још активније укључили у живот Цркве.

Ово заједничарење ојачало нас је у вери, обавезало да никада не занемарујемо свој однос са Богом и да га стално обнављамо кроз свету тајну Евхаристије.

Вероучитељица Драгана Симић