Одштампајте ову страницу

ВЛАДИКА ЈОВАН СЛУЖИО У СТАРОЈ ЦРКВИ

У четвртак 03. новембра 2016. године Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Литургију у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу.

Беседећи, Владика је подсетио на речи Апостола Павла да ко шкрто сеје , шкрто ће и жњети. Ако дајемо од себе, да то што дајемо, дајемо са благословом. То је закон људског живота. Стварајући свет, Бог је посејао семе од ког ће човек живети, али од ког ће такође дати и другима да живе. То је Јеванђељска реч и та реч Божија или семе Божије се не може обесветити какви год ми били, али зато може да закржља у нама. Човек који не уме да разликује божанско, не уме да разликује добро од зла. Не можемо мало посејати и очекивати да много добијемо. Нас је Бог створио са великим срцем и поручује нам да куца на наша срца. Ако Га чујемо и хоћемо да му отворимо врата, он ће ући са Оцем и Духом Светим. Бог који је Творац васионе и сам не сместив хоће да буде у нама. Зато посејмо веру у Бога, љубав, поверење, наду и умножавајмо их да би смо од тих дарова живели, те да би смо од истога и другоме дали. Знајмо да никакав дар нећемо учинити ако дајемо од сопственог вишка, већ тај дар пре свега треба да буде наша жртва у напору љубави да други имају оно што им је за спасење потребно као и нама самима.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Након одслужене Литургије, Владика Јован је упознат са грађевинским радовима недавно изведеним у унутрашњости храма на припреми за фрескописање што је уједно јединствена прилика за све оне који то желе да учествују у украшавању Старе Милошеве Цркве у Крагујевцу.

протођакон Мирослав Василијевић