Одштампајте ову страницу

МЛАДЕНОВАЧКА ЦРКВА ПОДЕЛИЛА 4588 БЕСПЛАТНИХ ПРИМЕРАКА НОВОГ ЗАВЕТА

МЛАДЕНОВАЧКА ЦРКВА ПОДЕЛИЛА 4588 БЕСПЛАТНИХ ПРИМЕРАКА НОВОГ ЗАВЕТАСа благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована братство храма Успења Пресвете Богородице организовало је бесплатну поделу Нових Завета за све ученике основних и средњих школа који похађају верску наставу на територији Архијерејског намесништва младеновачког, као и за кориснике и запослене у Дому за старе „Луг“.

Основна намера покретања ове акције били су поражавајући подаци који су указивали да многи домови немају назначајнију књигу наше вере. Важност живљења у складу са Јеванђељем подразумева пре свега читање истог. Овом акцијом десиће се својеврстан обрт у којем ће деца унети Јеванђеље у своје домове. Акција је реализована у сарадњи са Међународним библијским друштвом, а Младеновчани су добили примерке превода професора др Емилијана Чарнића у издању Библијског друштва Србије. Гости су приликом достављања Нових Завета упознати са богатим библиотечким фондом младеновачке Цркве. Ученици су свој примерак добили на редовним часовима верске наставе.

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована у Дому за старе „Луг“ у Ковачевцу постоји, од самог оснивања ове установе, пракса причешћивања корисника. Некадашњи надлежни парох протојереј Милорад Лазић је у току великих постова причешћивао и исповедао вернике у овом дому. Доласком јереја Марка Јефтића на ову парохију, а договору са власником Дома за старе „Луг“ др Владаном Чокићем, одлучено је да се рад са корисницима додатно интензивира. У ту сврху су организоване три духовне трибине. На једној од њих јавила се идеја да сваки корисник добије прилику да добије примерак Јеванђеља. Ова замисао је реализована у уторак 4. октобра када је око 150 корисника и 50 запослених даровано примерком Новог Завета, који ће бити утеха и окрепљење у свакодневним искушењима специфичне институције какав је старачки дом.

јереј Марко Јефтић