Одштампајте ову страницу

ДЕСЕТ ГОДИНА ОД ОСВЕЋЕЊА ХРАМА СВЕТОГ САВЕ У БАРАЈЕВУ

ДЕСЕТ ГОДИНА ОД ОСВЕЋЕЊА ХРАМА СВЕТОГ САВЕ У БАРАЈЕВУДана 1. октобра 2016. године, Његово Преосвештенство епископ шумадијски Господин Јован, служио је у храму Спаљивања моштију Светог Саве у Барајеву. Владику је дочекао верни народ са децом. Епископу су саслуживали протојереји-ставрофори Драгољуб Ракић, Љубиша Смиљковић, Златко Димитријевић и војни свештеници, јереји Александар Совиљ, Славко Папић и Стеван Стевановић.

Владика је после прочитаног јеванђеља позвао верни народ да Господа призива на свакој литургији. Ми тада благодаримо Богу за све што нам је подарио у животу. Свако ко благодари има смирење. Епископ је у својој беседи нагласио да је послушање веома битно за хришћански живот. Врлински човек се никада не хвали и као такав, призван је на вечност. Христос је истинска ризница мудрости која врлинске људе уводи у вечност. Шта нам вреди мудрост без Бога доброте и љубави. Бог нас позива на заједницу и неће насилно да уђе у нас. Зато тражимо благодат Божију и тражимо помоћ Божију да би смо се спасили. Бог нам даје слободу и призива на спасење. Он нас не спашава на силу већ нас непрестано позива у заједницу љубави. Беседу је Владика завршио речима да треба да живимо са Богом и по Богу и Бог ће увек бити са нама.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

У току литургије причестио се велики број деце и верног народа. На крају службе епископ је честитао десетогодишњицу освећења храма, после чега је уследила трпеза љубави.