ЈАВНИ ЧАС ДУХОВНОСТИ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ “МИРКО ЈОВАНОВИЋ”

ЈАВНИ ЧАС ДУХОВНОСТИ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ “МИРКО ЈОВАНОВИЋ”У оквиру седмих Госпојинских свечаности у Епархији Шумадијској, дана 13. 09. 2016. године, у Основној школи “Мирко Јовановић” одржао се Јавни час духовности на тему “Други је први”.

Велика част је учињена нашој школи присуством Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, начелника Школске управе Господина Горана Јоксимовића, братсва храма Светог Саве на Аеродрому, и великог броја ученика, наставника, родитеља и становника овог крагујевачког насеља.

Разумевајући верску наставу као начин пројављивања стечених знања из свих наставних предмета, наставни предмет Верска настава је тога дана био саборник и стожер најсветлијих врлина ученика ОШ “Мирко Јовановић”, али и свих запослених у најбројнијој основној школи у Шумадији.

Кроз ауторске текстове вероучитеља, са освртом на стечена знања из свих области, тога дана смо у предивном и прилагођеном амбијенту дворишта наше школе, јавно исказали нашу опредељеност за Православље, као Образ нашег образовања.

У извођењу Јавног часа духовности, учествовало је око четири стотине ученика млађих и старијих разреда, што чини трећину укупног броја ученика наше школе.

Велико задовољство представљала нам је братска сарадња са хором храма Светог Саве на Аеродрому, који је са својим оснивачем и хоровођом свештеником Иваном Антонијевићем, учинио да се тога дана кроз крагујевачко насеље Аеродром, пронесе глас православне духовности, осведочене талентима деце и ученика.

Јавни час духовности је тога дана постигао свој циљ.

Предвођени својим Епсикопом и свештеницима, оплемењени стеченим знањима, сабрани у име истог циља, заблагодарили смо саборно Оној која вечно извире, а никада не умире, и увек сабира.

Пресветој Богородици Марији, Други је увек, био Први.

Вероучитељи: ђакон Милош Ђурић и Предраг Обровић