Одштампајте ову страницу

ЦРКВЕНА СЛАВА У ЦЕРОВЦУ

ЦРКВЕНА СЛАВА У ЦЕРОВЦУПразник је опет и опет је славље и многа чеда и деца чедољубива украсише Храмовну Славу на дан Силаска Св. Духа у Церовцу надомак Крагујевца.

Св. Литургијом началствовао је Архијерејски намесник опленачки протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић, уз саслужење Архијерејског намесника крагујевачког протојереја-ставрофора Рајка Стефановића, протојереја-ставрофора Животе Марковића, протонамесника Слободана Радивојевића и ђакона Милутина Гашевића.

Појањем је Св. Литургију улепшао хор са Опленца под вођством проф. Марије Ракоњац, као и украсима појања присутне дечице која су се у великом броју причестила и одговарања прозби присутног народа.

Овогодишњи колачар је господин Слободан Стојановић, а број гостију је ове год. надмашио претходну годину, што се одразило позитивно да се пријавило свечара за пет година унапред, за разлику од прошле године када је колач остао на истом домаћину.

Упркос кризи, апеловало се од надлежног свештеника да се Евхаријстијском сабрању продужи трпеза љубави и као на Св. Трпези заједничарењем такође и трпеза љубави буде припремљена заједнички.

На крају свечаности надлежни парох поздравио је све присутне госте и нагласио да су Велики дарови које данас примамо од нашег милосрдног Оца и ти дарови сваки људски опис надилазе, али осећамо и тугу, јер је наш Епископ одсутан, али и радосну тугу, јер јављајући на све стране да нас Он представља на Великом Сабору молимо се за врхунац празновања и достигнућа примања Господњих дарова које ће нам кроз Њега послати Св. Дух Утешитељ.

Дејан Петровић, протонамесник