ОСВЕЋЕЊЕ КРСТОВА ЗА ЦРКВУ У ЗАВОДУ У МАЛИМ ПЧЕЛИЦАМА

ОСВЕЋЕЊЕ КРСТОВА ЗА ЦРКВУ У ЗАВОДУ У МАЛИМ ПЧЕЛИЦАМАВелика радост за Завод у Малим Пчелицама, за све штићенике и запослене у њему, и за Цркву Божију у граду Крагујевцу и епархији шумадијској.

Његово Преосвештенство Господин Јован, епископ шумадијски је у четвртак 30. марта 2016. године благоизволео извршити освећење Крстова за храм посвећен Светом Луки кримском и симферопољском у Заводу за збрињавање одраслих лица Мале Пчелице. Том приликом се владика шумадијски обратио окупљеним корисницима ове установе и запосленима на челу са директором др Владицом Станојевић и одржао кратку беседу у којој је нагласио значај Крста Христовог за нас хришћане као и то колико ће крстови на овом новом храму бити утеха и помоћ штићеницима завода у Малим Пчелицама. Ти крстови ће бити не само утеха корисницима ове установе већ и свима запосленим у овој установи и подсећати нас на Крсни пут Христов којим ходећи и ми ћемо ући у радост Господа нашега Исуса Христа и кроз Крст и Смрт Његову и Васкрсење у Живот Вечни.

После овог чина владика Јован је обишао градилиште и посаветовао градитеље како да што боље доврше овај свети храм. Ако Бог да да се радови што скорије заврше освећење храма Светог Луке кримском ће бити у Светлој седмици.