СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У МАНАСТИРУ ПРЕРАДОВАЦ

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У МАНАСТИРУ ПРЕРАДОВАЦЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је 8. марта 2016. године, свету архијерејску литургију у манастиру Прерадовац.

На литургији је архијерејском граматом за несебичан труд и залагање одликовао Зорана Стојисављевића, Љубишу Живковића и Предрага Ђорђевића.

На Ваведење 2015. године у манастиру је дошла делегација са председником општине Рековац Предрагом Ђорђевићем, директором предузећа Путеви Крагујевац Љубишом Живковићем и директором дирекције ЈП Србија Путева Зораном Стојисављевићем.

Игуманију теклу су обавестили да ће почети припремни радови на пробијању нове трасе од главног пута Рекова – Превешт до манастира Преподобног Симона Монаха Прерадовац. Радови су почели 05. децембра 2015. године.

Део пута је раскрчен, једним делом је пробијена нова траса, урађени су сви земљано припремни радови за асфалтирање са пратећом инфраструктуром (ивичњацима, пропустима, шахтама, два велика паркинга за аутобусе капацитета – 50 аутобуса). Укупна дужина пута је 1200 метара, а вредност инвестиције је 17.000.000,00 динара.

Највише је заслужан Зоран Стојисављевић, директор дирекције ЈП Србија Путева, која је и финансирала опе радове. Извођач радова је предузеће Путеви Крагујевац са директором Љубишом Живковићем.

Исто тако треба напоменути да су велику бригу и стрпљење имале и пословође који су извођача припремних и асфалтних радова Милана и Ивана.

Пут је завршен 07. марта 2016. године.