Одштампајте ову страницу

СЛАВА ШКОЛЕ ИКОНОПИСА У ЛАЗАРЕВЦУ

СЛАВА ШКОЛЕ ИКОНОПИСА У ЛАЗАРЕВЦУУ понедељак, 15. фебруара 2016. године, на празник Сретења Господњег, школа иконописа при храму Светог великомученика Димитрија прославила је своју крсну славу. Ово је друга година рада и постојања радионице иконописа, која се са благословом Владике шумадијског Г. Јована, у свечаној сали парохијског дома у Лазаревцу, сабира од фебруара 2014. године.

Ове године славски колач је са ученицима иконописа и њиховим предавачем Александром Павлићем, преломио свештеник Марко Митић, старешина храма Светог великомуеника Димитрија у Лазаревцу. Честитавши свечарима славу он је изразио задовољство због тога што парохијски дом, на овакав начи, добија смисао који му је изградњом и био намењен, а то је да буде кућа свих верника у Лазаревцу. Присутни су могли да погледају и радну изложбу ученичких радова, која је у односу на претходну годину посведочила велики напредак и труд полазника ове школе.

Присутнима су потом обратили и свештеник Влада Димитријевић, координатор радионице и Александар Павлић, учитељ иконописа, захваливши се свима који су својим присуством увеличали прославу наше школе, као и онима који су помогли у организацији исте. Полазницима школе пожелели су напредак у раду и усавршавању својих талената. Трпеза која је потом уследила припремљена је трудом ученика школе иконописа и њиховог учитеља Александра Павлића. И овог пута користимо прилику да позовемо све заинтересоване да нам се придруже у раду и дружењу.