СВЕТОСАВСКИ ТУРНИР У ЈАГОДИНИ

СВЕТОСАВСКИ ТУРНИР У ЈАГОДИНИУ оквиру четрнесте Светосавске недеље, у организацији Црквених општина јагодинских, вероучитеља беличког намесништва и школске управе поморавског округа реализован је Светосавки турнир 21. јануара са почетком у 10. часова у хали спортова града Јагодине.

Учешће на овом традиционалном турниру узели су ученици средњих школа са територије града Јагодине заједно са својим професорима физичког васпитања и вероучитељима, а по први пут ове године учешће су узела и деца из предшколске установе „Пионир“ са својим васпитачима.

Турнир је отворио координатор за веронауку Беличког намесништва г-дин Борис Милосављевић. Предшколцима су подељени пригодни поклони у виду крстића и молитвеника а свим осталим учесницима мајце.

Најмлађи чланови су се присутнима представили малом олимпијадом, а средњошколци у малом фудбалу како мушкарци тако и девојчице, а у кошарци само девојчице.

Одигран је и традиционални ревијални меч у малом фудбалу, где су снаге одмерили вероучитељи и професори физичког из средњих школа.

На крају дружења вероучитељи су приредили пригодно послужење за учеснике данашњег турнира као и за директоре школа.