СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ВРБИЧКОЈ ЦРКВИ У АРАНЂЕРЛОВЦУ

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ВРБИЧКОЈ ЦРКВИ У АРАНЂЕРЛОВЦУУ недељу 29. новембра 2015. када Црква Божија празнује св. апостола и јеванђелисту Матеја, Преосвећени Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму св. архангела Гаврила у Аранђеловцу, који је познатији као „Врбичка“ црква.

Преосвећеном Епископу су саслуживали Архијерејски намесници орашачки протојереј- ставрофор Мићо Ћирковић и опленачки протојереј- ставрофор Миладин Михаиловић, протојереј- ставрофор Драгомир Кеџић, протојереји Љубиша Ђураш и Милован Ранковић, протонамесници Слободан Раковић и Бранислав Борота, јереји Александар Миловановић, Иван Теодосић и Милош Мијатовић, као и протођакон Небојша Јаковљевић и ђакон Немања Искић.

Преосвећени Епископ Јован је након прочитаног Јеванђеља пожелео сабраним верницима благословен почетак божићног поста и поучно беседио о свакодневним људским спотицањима, и то кроз јеванђељску причу о безумном богаташу који руши старе житнице и зида нове, како би уживао у овоземаљском задовољству. Владика нас је све подсетио на нашу стару изреку која каже „можеш како хоћеш, али не можеш докле хоћеш“, те да ће свако од нас пре или касније стати пред лице Божије и дати одговор на праведном суду Његовом.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Пуноћа свете Архијерејске Литургије остварена је и причешћем великог броја сабраних верника Аранђеловца и околине.

јереј Александар Миловановић