НОВЕ ДУХОВНО-ПРОСВЕТНЕ АКТИВНОСТИ МЛАДЕНОВАЧКЕ ЦРКВЕ

НОВЕ ДУХОВНО-ПРОСВЕТНЕ АКТИВНОСТИ МЛАДЕНОВАЧКЕ ЦРКВЕСа благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована братство младеновачког Храма је организовало бесплатну помоћ у учењу енглеског језика за своје најмлађе вернике. Након успешно организованог спортског дружења и оснивања подружнице Православног спортског друштва “Света Србија” у Младеновцу, професорка енглеског језика госпођица Ивана Стеванчевић је изразила жељу да волонтерским радом допринесе својој Цркви. Професорка Ивана је активни члан евхаристијске заједнице младеновачког храма Успења Пресвете Богородице и овим је потврдила важност укључивања верног народа у служењу Цркви.

У уторак, 10. 11. 2015. у 18 часова, у просторијама Парохијског дома младеновачког Храма одржан је састанак са родитељима деце пријављене за бесплатне часове енглеског језика. Поред техничких детаља договорено је да се часови одржавају суботом од 17 часова за ученике од 1‒4. разреда, а од 18 часова за ученике од 5‒8. разреда основне школе. С обзиром на то да је показано велико интересовање, активно се ради на организовању још једног термина.

Осим часова енглеског у наредном периоду биће организовани и бесплатни часови руског језика. У сарадњи са госпођом Невенком Стеванчевић-Николић и логопетским кабинетом “Логосеум”, братство храма Успења Пресвете Богородице намерава да организује бесплатно саветовање за парохијане о менталном развоју деце.

јереј Марко Јефтић