СВЕШТЕНИЦИ АРХИЈЕРЕЈСКИХ НАМЕСНИШТАВА ЛЕПЕНИЧКОГ И КРАГУЈЕВАЧКОГ СПРОВЕЛИ АКЦИЈУ САКУПЉАЊА ПОЛОВНЕ ОДЕЋЕ ЗА ПОТРЕБЕ УСТАНОВА СОЦИЈАЛНОГ ТИПА У КРАГУЈЕВЦУ

СВЕШТЕНИЦИ АРХИЈЕРЕЈСКИХ НАМЕСНИШТАВА ЛЕПЕНИЧКОГ И КРАГУЈЕВАЧКОГ СПРОВЕЛИ АКЦИЈУ САКУПЉАЊА ПОЛОВНЕ ОДЕЋЕ ЗА ПОТРЕБЕ УСТАНОВА СОЦИЈАЛНОГ ТИПА У КРАГУЈЕВЦУС благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, крагујевачки свештеници су Заводу за збрињавање одраслих лица у Малим Пчелицама донирали велику количину половне одеће која је сакупљана у 15-ак храмова нашег града и околних насеља, а реч је о пуном комбију гардеробе и обуће.

Одећа и обућа је сакупљана у току септембра и октобра месеца како би корисницима институција социјалног типа била испоручена пред зиму, када је она и најпотребнија. Осим донације Заводу за збрињавање одраслих лица у Малим Пчелицама иста количина одеће и обуће биће донирана и Герантолошком центру у Крагујевцу, за потребе најстаријих корисника институција социјалне заштите.

На овај начин Црква показује и исказује бригу о својој духовној деци, са посеним акцентом на оне најугроженије, којима је наша пажња и помоћ неопходна како би се осетили потпуно равноправним и пуноправним члановима велике Христове породице.

протојереј Бојан Димитријевић