СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У СОПОТУ

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У СОПОТУУ суботу, 24. октобра 2015. године, када се Црква Божија молитвено сећа и прославља Св. апостола Филипа и Св. Теофана Нечертаног, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Вазнесења Господњег у Сопоту.

Епископу су саслуживали: протојереј-ставрофор Љубиша Смиљковић, Архијерејски намесник космајски, протонамесник Горан Лукић, парох неменикућски, протођакон Небојша Јаковљевић и ђакон Филип Јовановић.

Тумачећи прочитано јеванђелско зачало, Преосвећени Владика је надахнуто беседом поучио о животу по вери у Бога као смислу нашег живота, насупрот бесмислу и безциљности живота без вере у Бога- када човек лута и тумара по пустињи живота. “Црква Божија је та која нас Духом Светим усмерава ка циљ, али онда када смо у Цркви Тела Христовога, када осећамо да смо удови Христови”.

Мноштво школске деце је са својим вероучитељима Јеленом Четник и Бојаном Милановићем узело активно учешћа у Светој Литургији кроз појање и Свето причешће.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Овом приликом, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, уручио је Орден Светог Саве трећег степена господину Јовану Јованићу из Неменикућа, захваливши му се топлим речима за сва добра која је током дугог низа година учинио за Цркву Божију.

Протонамесник Горан Лукић