Одштампајте ову страницу

ПРОСЛАВА АПОСТОЛА ТОМЕ У ЈАГОДИНИ

ПРОСЛАВА АПОСТОЛА ТОМЕ У ЈАГОДИНИУ понедељак 19. октобра 2015. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Литургију у храму посвећеном Светој Петки у Јагодини. Епископу саслуживали: Архијерејски намесник белички протојереј Небојша Младеновић, протојереј-ставрофор Радосав Станковић, протојереј Александар Гајић, јереј Милан Ђорђевић и ђакони Нинослав Дирак и Небојша Јаковљевић.

Бројном народу који је испунио новосаграђени јагодински храм, владика Јован се обратио надахнутом беседом у којој је између осталог истакао важност нашег угледања на светитеље. Иако је Свети Тома у народу познат као „неверни Тома“, тај библијски догађај се збио управо због нас, како би ми увидели важност наше вере у Христово Васкрсење. Човек који је цео живот посветио проповедању Христа, мора бити веран.

Присутни ђаци веронауке узели су активно учешће у Светој Литургији кроз певање, које је крунисано сједињењем са Богом кроз Свето Причешће.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Након замовне молитве, Епископ Јован је породици Милутиновић из Јагодине пререзао славски колач. Свештенство храма је од стране Епископа добило даља упутства за уређење црквене порте.

презвитер Милан Ђорђевић