Одштампајте ову страницу

ЕВХАРИСТИЈСКО САБРАЊЕ У ЈАГОДИНИ

ЕВХАРИСТИЈСКО САБРАЊЕ У ЈАГОДИНИУ среду, 14. октобра 2015. године, на празник Покрова Пресвете Богородице, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Покрова Пресвете Богородице у Јагодини. Епископу су саслуживали свештеници беличког намесништва.

Верни народ града Јагодине у великом броју се окупио да дочека предстојатеља пуноће епархије шумадијске Епископа Јована и да узме учешћа у Евхаристијском сабрању. Својим певањем сабрање су улепшали чланови женског хора при храму Светих архангела Михаила и Гаврила из Јагодине.

Владика Јован је у својој беседи између осталог позвао народ да се непрестано обраћају Богородици да нас закрили својим покровом. Тај покров нас штити и избавља од зла, како пева на данашњи дан наша Света Црква. Ако је мајка у овоземаљском животу толико прожета љубављу према свом детету да је спремна на сваку жртву, колико је тек Пресвета Богомајка спремна да учини за нас. Она хоће да буде ту за нас, али морамо се обратити, како другачије до молитвом.

Мноштво верујућег народа и деце је приступило Светом Путиру сјединивши се са Господом кроз Свету Тајну Причешћа, заокруживши тако данашње дивно духовно сабрање.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Трудом и љубављу старешине храма протојереја Александра Гајића и његовог братства за све присутне је припремљено пригодно послужење и свечани ручак.

презвитер Милан Ђорђевић