МОНАШЕЊЕ У МАНАСТИРУ ТРЕСИЈЕ

МОНАШЕЊЕ У МАНАСТИРУ ТРЕСИЈЕУ суботу, 3. октобра 2015. године, у навечерје прослављања Св. апостола Кодрата и Св. димитрија Ростовског, Светоархангелска обитељ Манастира Тресије добила је новог сабрата Ангелског образа.

После вечерњег Богослужења, које је служио архијерејски намесник космајски- протојереј-ставрофор Љубиша Смиљковић, уз саслужење пароха љубишког јереја Петра Лукића и пароха неменикућског протонамесника Горана Лукића, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован замонашио је искушеника ове свете обитељи Радована Филиповића давши му монашко име Рафаило.

У надахнутој беседи, Епископ је говорио о важности датих монашких завета, који су потресни, који када се само чују обузимају читаво човеково и да се само помоћу Божијом и непрестаним трудом они испуњују, истакавши да је подвиг послушности основно монашко дело.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Преосвећени Владика је подсетио све присутне на монаха који је носио исто име- Рафаило, који је давно започео подвиг у напуштеном Манастиру Тресије а наставио као сабрат Манастира Студенице у испосници Св. Саве где је провео четрдесет година у подвижништву.

Протонамесник Горан Лукић