Одштампајте ову страницу

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА И РУКОПОЛОЖЕЊА У ПЕТРОПАВЛОВСКОМ ХРАМУ У НЕМЕНИКУЋАМА

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА И РУКОПОЛОЖЕЊА У ПЕТРОПАВЛОВСКОМ ХРАМУ У НЕМЕНИКУЋАМАСубота, 3. октобар 2015. године, остаће заувек упамћена у парохији неменикућској као дан неисказане духовне радости испуњен Благодаћу Духа Светога.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Петропавловском храму у Неменикућама уз саслужење свештенослужитеља: архијерејског намесника космајског протојереја-ставрофора Љубише Смиљковића, протојереја-ставрофора Живорада Марића, пароха рајковачког протојереја Александра Марковића, пароха сибничког протонамесника Горана Јеремића, пароха међулужког јереја Владана Марића, пароха поповићког јереја Марка Стевановића, протођакон Небојше Јаковљевића и ђакона Филипа Јовановића.

После прочитане апостолске посланице и Св. Јеванђеља, Епископ је надахнутом архипастирском беседом поучио верни народ говорећи о мудрости и моћи по телу, и мудрости и моћи по духу и Богу, рекавши да је човек најнесрећније биће на свету када се узда само у себе и сопствете моћи, када живи само по телу а не узда се у Бога нити моли и тражи помоћ од Бога. “Таквим људима је тешко, просто немогуће, да се одрекну себе ради Христа…”

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Током Свете Литургије, Преосвећени Владика је благоизволео да у чин ђакона рукоположи дипломираног теолога Божидара Васиљевића из Рајковца, поставивши га за парохијског ђакона при храму Св. Петке у Лапову, а у чин презвитера ђакона Драгишу Богичевића коме је Црква поверила у служење другу парохију рековачку.

Дирљивим речима, Преосвећени Владика је очински поучио новорукоположене, искрено их молећи да се не огреше и не оглуше о своје призвање, да не ходе у своме животу у гордости већ у смирењу, да сачувају Благодат Божију, а то ће моћи ако живе по Богу и Јеванђељу.

Протонамесник Горан Лукић