Одштампајте ову страницу

ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ У РОГОЈЕВЦУ

СВЕТА ЛИТУРГИЈА У РОГОЈЕВЦУ - 19. ЈУЛИ 2015. ГОДИНЕ

У недељу, 19. јула 2015. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Свете Петке у Рогојевцу. Епископу су саслуживали: Архијерејски намесник крагујевачки протојереј-ставрофор мр Рајко Стефановић, протојереј-ставрофор Радован Чанчаревић као и протођакон Небојша Јаковљевић.

Велики број верног народа Парохије рогојевачке дочекао је свог Архијереја заједно са децом са веронауке. Храм је био мали да прими све вернике који су дошли да са својим Епископом поделе духовну радост и принесу Богу бескрвну жртву. Након прочитаног одељка из Светог Јеванђења, Преосвећени Владика се обратио богонадахнутом беседом верном народу у којој је објашњавао значај вере за свакога од нас, као и каква она треба да буде, да би смо и ми сами били сведоци чуда. Сабрање је крунисано причешћивањем великог броја деце и верног народа. На крају Литургије Епископ је уручио Архијерејску грамату захвалности Г-дину Марку Васиљевићу из Крагујевца за љубав коју је показао према храму Свете Петке.

Беседа Eпископа шумадијског Г. Јована

По завршетку Свете Литургије уследило је послужење и трпеза љубави у организацији верника Парохије рогојевачке са њиховим свештеником јерејем Александром Ђорђевићем.

јереј Александар Ђорђевић