СЛАВА ПЕТРОПАВЛОВСКОГ ХРАМА У ЈАГОДИНИ

СЛАВА ПЕТРОПАВЛОВСКОГ ХРАМА У ЈАГОДИНИПразник светих првоврховних апостола Петра и Павла – Петровдан, свечано и молитвено је прослављен 12. јула 2015. године у Јагодини.

Молитвено празновање храмовне славе отпочело је празничним бденијем у част Првоврховних апостола, а сутрадан настављено Светом Литургијом, којом је началствовао Архијерејски намесник белички протојереј Небојша Младеновић. Након завршетка Свете Литургије уследио је трократни опход око храма испред кога је пререзан славски колач, а заједничарење је настављено пригодним послужењем за све присутне у порти храма.

Верни народ који је испунио храм, као и порту храма имао је и ове године прилику да ужива у традиционалном “Етно-сајму” који је окупио бројне излагаче, њих стодесет. Окупљени на “Етно-сајму” изложили су готово све што људска рука може да произведе. Све излагаче испред братства храма поздравио је помоћник намесника јереј Миломир Тодоровић и свима пожелео топлу добродошлицу. У културно-уметничком програму учествовали су чланови Градског хора чешке националне мањине из Беле Цркве, чланови КУД “Јованча Мицић”, као и чланови културно-уметничког друштва из Бора.

Петровдан је слава и Скупштине града Јагодине, тим поводом свештенство је у просторијама Скупштине града пререзало славски колач.

Трудом и љубављу братства храма, у част храмовне славе као и славе женског хора при Петропавловском храму, реализован је концерт музичког састава “Ђурђеви Ступови”.

презвитер Милан Ђорђевић