ЛИТУРГИЈА У ДРЕНОВЦУ

ЛИТУРГИЈА У ДРЕНОВЦУУ суботу 20. јуна 2015. године, када наша Света Црква прославља Светог свештеномученика Теодота Анкирског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерјску Литургију у храму Живоносног Источника у Дреновцу.

На Светој Литургији Епископу су саслуживали Архијерејски намесник крагујевачки протојереј-ставрофор мр Рајко Стефановић и протојереј-ставрофор Радован Чанчаревић.

Владику је дочекао велики број верника као и деца са веронауке са својим вероучитељем Рајком Сеновићем, која су и појала на Светој Литургији. Свети храм је био мали да прими све оне који су дошли да поделе духовну радост са својим Архипастиром. Након прочитаног Јеванђеља Владика се богонадахнутим речима обратио присутном народу истичући значај љубави и слоге међу нама те о духовном здрављу и усавршавању истог.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Литургијско сабрање крунисано је причешћем великог броја верника. По завршетку Свете Литургије уприличена је трпеза љубави за све присутне у организацији верника села Дреновца са њиховим свештеником протојерејем Митром Ђурићем.

протојереј Митар Ђурић