СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У МЛАДЕНОВАЧКОМ ХРАМУ

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У МЛАДЕНОВАЧКОМ ХРАМУЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је 2. маја 2015. године, када наша Црква прославља и празнује Преподобног Јована Ветхопешчерника, Свету Архијерејску Литургију у храму Успења Пресвете Богородице у Младеновцу. Епископу су саслуживали: протојереј Жељко Ивковић, Архијерејски намесник младеновачки, протојереј-ставрофор Драгољуб Ракић, јереј Ратко Аврамовић, парох трећи младеновачки, јереј Марко Стевановић, парох други рајковачки, протођакон Небојша Јаковљевић и ђакон Милутин Гашевић. Свечани тон богослужењу дао је појачки састав „Дамаскин“ из Београда.

У својој беседи која је уследила након прочитаног Јеванђеља Владика је подсетио је на важност љубави у нашим животима. Љубави не само као емоције, већ као начина живота. С обзиром на то да је у току Литургије обављено крштење Василија, сина младеновачког свештеника Марка и професорке Наташе Јефтић, Владика је нагласио важност активног живота у Цркви испуњеног Светим Тајнама. Владика је подсетио на речи Светог Јована Златоустог да су деца као сунђер и да морамо пазити шта горовимо и шта чинимо пред њима, јер ће она то репродуковати. Истакао је да у Цркви морамо да се трудимо да узрастамо до мере раста Христовог, од тренутка крштења до краја овоземаљског живота. „Тај пут није лак, али је спасоносан“, рекао је Епископ Јован.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Након Литургије подељене су, због изузетних заслуга приликом обнове младеновачког Храма, епархијске грамате признања председнику Градске општине Младеновац господину Дејану Чокићу и власнику предузећа „Стублина“ из Стојника господину Радовану Милојевићу, као и епархијске грамате захвалности власнику млекаре „Границе“ господину Драгану Вукадиновићу и госпођи Хаџи Драгослави Милојевић.