Одштампајте ову страницу

ПОСЕТА СВЕШТЕНСТВА ГЕРOНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ

ПОСЕТА СВЕШТЕНСТВА ГЕРOНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУРадост највећег хришћанског празника Васкрса, крагујевачки свештеници поделили су са болеснима и старима сведочећи хришћанску истину да ако учинисмо неком од Христове “мале браће”, Господу учинисмо.

На други дан Васкрса свештеници Крагујевачког и Лепеничког намесништва су посетили одељење Онкологије КЦ Крагујевац, где су болеснима донели пригодне поклоне у виду воћа, торти, сокова, васкршњих јаја, али и наду коју нам је даровао Господ и коју нам нико не може одузети. Љубазно медицинско особље одазвало се у великом броју, и заједно са својим пацијетима присуствовало културно уметничком програму.

Трећег дана Васкрса свештеници Лепеничког намесништва су посетили Геронтолошки центар. Дружећи се са старима и немоћнима узнели су молитве Васкрслом Господу за милост, живот, мир, здравље и спасење свих присутних на овом сабрању. За потребе празничне трпезе свештенство је у наведеној институцији припремило око 100 оброка који су подразумевали све оно што се у једној породици може наћи на славској или празничној трпези, затим велику количину сокова, воћа, торти, а за потребе укрепљења корисника овог центра у тренуцима одмора донирана је велика количина кафе, шећера, чаја...

Највише труда у овој хуманитарној акцији показао је протојереј Бојан Димитријевић, парох маршићански који је све прецизно, тачно и са љубављу организовао, али како је сам истакао он је само кординатор ове акције коју је извело свештенство поменутих Намесништава.

Отац Бојан је обећао и у будућем времену много хуманитарних активности, у КЦ Крагујевац и школи за децу са посебним потребама “Вукашин Марковић”.

Културно уметнички програм припремили су и извели ученици ОШ 19. Октобар из Маршића, ученици Музичке школе са својим вероучитељем Предрагом Обровићем и Марија Радојевић, професор у Музичкој школи и диригент хора Свети Симеон Мироточиви.

Хуманост показана кроз љубав према ближњима и јесте највећа хришћанска врлина јер нам Господ заповеда да љубимо једни друге и да ће се једино по томе познати да смо Његови ученици.

Протојереј Милић Марковић