Одштампајте ову страницу

СВЕШТЕНСТВО ПОСЕТИЛО ОДЕЉЕЊЕ “ОНКОЛОГИЈЕ” КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА У КРАГУЈЕВЦУ

СВЕШТЕНСТВО ПОСЕТИЛО ОДЕЉЕЊЕ “ОНКОЛОГИЈЕ” КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА У КРАГУЈЕВЦУБлагословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Г. Јована, свештеници крагујевачког и лепеничког намесништва у данима Васкршње радости посетили су оне којима је ова врста посете заиста потребна.

Обољење било које врсте није лако и свако га на себи својствен начин прихвата,носи га, борећи се и желећи да га победи. Непрестану борбу и жељу за животом управо смо видели и другог дана Васкрсења Христовог који и јесте дан Живота и радости, међу људима који се непрестано радују животу и верују у његову победу.

Долазећи у радости празника дочекани смо од стране особља “Онкологије” и пацијената одељења са изразом благе радости која је у ономе што се припремило претворило у праву радост, јер су барем за извесно време добили олакшање своје муке и осeтили су радост живота у његовој пуноћи и лепоти. Након обраћања протојереја Бојана Димитријевића пацијентима и особљу изведен је програм на дар храброј публици.

Програм су извели ученици основних и средњих школа који су својим знањем и умећем представили шта значи вера посведочена делима у животу. Уз духовну димензију празника која је дарована кроз приредбу, даровано је и скромно послужење у виду васкршњих јаја, воћа, сокова, колача и свега онога што је примерено за ово одељење. У радости састанка, молитве ,разговора и обостране радости растали смо се са нашим домаћинама имајући на уму речи апостола Павла: “Чинити добро да нам не досади...!” (Гал 6,9).

парох шумарички, јереј Срђан П. Тешић