ВАСКРС И ДОЧЕК БЛАГОДАТНОГ ОГЊА У БАРАЈЕВУ

ВАСКРС И ДОЧЕК БЛАГОДАТНОГ ОГЊА У БАРАЈЕВУУвече, на Велику суботу у порти храма Спаљивања моштију Светог Саве окупио се верни народ Барајева и околине на дочек Благодатног огња из Јерусалима. Предивно је било видети велики број деце у народној ношњи која су са нестрпљењем очекивала овај свечани моменат. Благодатни огањ донет је из Београда од стране Архијерејског намесника бељаничког протојереја-ставрофора Виде Милића, који је заједно са свештенством бељаничког намесништва после трократног опхода око цркве служио свечану Васкршњу литургију. На литургији је после прочитане посланице Његовог Преосвештенства епископа шумадијског Господина Јована уследило причешће верног народа а затим и освећење васкршњих јаја.

Дивно је било видети барајевски храм који је и ове године прекрасно украшен трудом барајевске протинице Марије Милић али и чути хор барајевске цркве који је заиста посебно звучао поводом празника Васкрсења Христовог.

Ујутру на Васкрс, свечана васкршња литургија служена је у свим храмовима Архијерејског намесништва бељаничког. Окупио се велики број верника са децом који су приступили светом причешћу. Радост Васкрсења Господњег испунила је срце јер је у љубави и ове године прослављен Празник над Празницима.