ЛИТУРГИЈА У НАСЕЉУ ШУМАРИЦЕ - КРАГУЈЕВАЦ

ЛИТУРГИЈА У НАСЕЉУ ШУМАРИЦЕ - КРАГУЈЕВАЦДана 28. фебруара 2015. године, када наша Света Православна Црква прославља успомену на Св. Теодора Тирона, Његово Преосвештенство, Епископ шумадијски Господин Јован, служио је свету архијерејску литургију у цркви Светог Великомученика Георгија у насељу Шумарице. Епископу су прислуживали протојереј-ставрофор Рајко Стефановић, архијерејски намесник крагујевачки и јереј Бранислав Матић, парох при цркви Светог Саве на Аеродрому.

После прочитаног Јеванђеља, Епископ Јован вернима се обратио беседом у којој је нагласио колика је снага поста и молитве, по речима Спаситељевим: „Овај се род изгони само постом и молитвом“ и указао потребу да сви хришћани редовно присуствују богослужењима, а изнад свега Светој Литургији, на којој се што чешће треба причешћивати. На крају беседе, Епископ је честитао свима успешно завршену прву недељу великог и часног поста.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

На позив „Са страхом Божјим, вером и љубављу, приступите!“ причешћу је приступио велики број верника на челу са ученицима ОШ „Јован Поповић“.

Ово сабрање завршено је трпезом љубави коју је припремио јереј Срђан Тешић, парох при цркви Светог великомученика Георгија у насељу Шумарице.