ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ ПОКРОВА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У ВРЕОЦИМА

ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ ПОКРОВА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У ВРЕОЦИМАУ недељу, 22. фебруара 2015. године, када наша Света Црква прославља светог мученика Никифора, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Покрова Пресвете Богородице у Вреоцима. Епископу су саслуживали протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић, Архијерејски намесник Рачански и Опленачки и свештеници Колубарско-посавског намесништва.

Обраћајући се окупљеним верницима, шумадијски Првојерарх беседио је о значају и важности поста за наш духовни живот. Нагласио је да је веома битна она духовна страна поста, када се кроз преиспитивање свога живота и покајање човек приближава Богу, а кроз Свето Причешће и сусреће са Њим. Пожелевши свима срећан почетак васкршњег поста , Владика Јован позвао је све на искрено опраштање и помирење са ближњима.

У Литургији су активно учешће узели и ученици ОШ „Диша Ђурђевић“ из Вреоца, који су се у великом броју и причестили.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Преосвећени се потом информисао о напредовању живописања вреочког храма и са фрескописцем Јованом Атанасковићем договорио о даљем току радова.

Сабрање је завршено Трпезом љубави коју је за госте припремио парох вреочки Радивоје Стојадиновић са својим парохијанима.