Одштампајте ову страницу

ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВ. ТРОЈИЦЕ У КОРИЋАНИМА

ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВ. ТРОЈИЦЕ У КОРИЋАНИМАУ храму Св. Тројице у Корићанима, у недељу, 01. фебруара 2015. године, када наша црква прославља и празнује Преподобног Макарија Египатског и Св. Марка Ефеског, Његово Преосвештенство, Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију.

Његовом Преосвештенству саслуживали су свештеници лепеничког и крагујевачког намесништва, а својим појањем литургију је увеличао хор Саборног храма из Крагујевца. Владику је дочекао велики број верника, међу којима су била деца из оближњих основних школа, предвођени својим вероучитељима. Овом приликом у чин ђакона рукоположен је Небојша Поповић из Младеновца, који ће служити у црквама Св. Димитрије у Сушици и Св. Петка у Виноградима.

Након прочитаног Јеванђеља Владика Јован се богонадахнутом беседом обратио присутном народу истичући значај ове недеље митара и фарисеја која нас уводи у духовни пост, пре него што уђемо у телесни пост, наглашавајући да свако од нас у себи препознаје особине или митара или фарисеја, а будућег ђакона је поучио о значају ђаконске службе али и одговорности коју доноси саслуживање Часној Трпези.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Духовна поука епископа шумадијског Г. Јована

Литургијско сабрање је крунисано причешћем великог броја верника већином деце из крагујевачких основних школа. По завршетку Свете Литургије уприличена је трпеза љубави за Преосвећеног Владику и госте, у организацији Црквене општине Корићани и њених свештеника, протојереја Милорада Тимотијевића и јереја Дејана Марјановића.

јереј Дејан Марјановић