ПРОСЛАВА ПРАЗНИКА РОЂЕЊА ХРИСТОВОГ У МЛАДЕНОВЦУ

ПРОСЛАВА ПРАЗНИКА РОЂЕЊА ХРИСТОВОГ У МЛАДЕНОВЦУУ оквиру прославе празника Рођења Христовог, братство храма Успења Пресвете Богородице у Младеновцу је на иницијативу Архијерејског намесника младеновачког протојереја Жељка Ивковића организовало низ пригодних догађаја.

На Бадње вече, 6. јануара, након Великог повечерја и освећења бадњака верујућим Младеновчанима је подељено неколико стотина бадњака. Стога, ни у овим тешким временима нико није остао ускраћен за овај древни елемент прославе Божића. Након богослужења (на којем се окупио незапамћен број верника) у порти младеновачког Храма обављено је ложење бадњака, а потом и традиционално послужење. Оно што је важно истаћи је да су сами верници, на позив старешине храма Успења Пресвете Богородице протојереја Слободана Кеџића, обезбедили сву храну и пиће, којим су се окупљени окрепили.

На сам дан Божића православни хришћани младеновачке вароши су се окупили επί το αυτό у својој Цркви да би чули посланицу свог Патријарха и сјединили се са Господом кроз Свету Тајну Причешћа. Након евхаристијског сабрања дељен је (као и на Бадње вече) божићни број билтена младеновачког Храма „Благовесник“ и обављено је ломљење чеснице (дар АД Маковица).

јереј Марко Јефтић