×

Упозорење

JFolder: :files: Путања није директоријум. Путања: [ROOT]/images/Galerije/Vesti/Decembar2014/aerodorm

×

Обавештење

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/Galerije/Vesti/Decembar2014/aerodorm

Одштампајте ову страницу

ИДИ МУДРО НЕ ПОГИНИ ЛУДО!

ИДИ МУДРО НЕ ПОГИНИ ЛУДО!У четвртак 11. децембра 2014. године Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Литургију у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу.

Владика је говорио на 37. зачало Јеванђеља од Матеја нагласивши да је мудрост знати како треба живети. Наш Народ каже: „Иди мудро, не погини улудо“. Зато нам је потребна мудрост Божија. Ако се будемо ослањали на сопствену мудрост, пре или касније, скренућемо с пута. У опасност да се не бацамо без нужде и невоље. Исто и да се бојимо, јер они који живе и проповедају Јеванђеље, да знају да нема ничег што је тајно а неће постати јавно. Свака реч коју проповедамо и сведочимо својим животом, откриће невиност хришћана. Добра дела која будемо чинили, говориће о нама. Зато се треба бојати само онога што може убити душу. То је мудрост која ће која ће нас учинити онаквима кави треба да будемо.

Владика Јован је посетио братство Светотројичког храма у парохијском дому.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

протођакон Мирослав Василијевић