×

Упозорење

JFolder: :files: Путања није директоријум. Путања: [ROOT]/images/Galerije/Vesti/Decembar2014/aerodorm

×

Обавештење

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/Galerije/Vesti/Decembar2014/aerodorm

Одштампајте ову страницу

ЛИТУРГИЈА НА АЕРОДРОМУ

ЛИТУРГИЈА НА АЕРОДРОМУТако да се светли светлост Ваша пред људима,
и да виде Ваша добра дела, и прослављају Оца нашега који је на Небесима!

Шумадијски Првојерарх, Преосвећени владика Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму светог Саве у Крагујевцу 8. децембра 2014. године. Тог дана, наша Света Црква слави светог свештеномученика Климента, епископа града Рима и обележава Оданије Ваведења.

Преосвећеном владици су саслуживали протојереј-ставрофор Милан Борота, јереј Александар Мирковић, јереј Александар Сенић и ђакон Милош Ђурић.

У својој садржајној беседи, владика Јован је позвао све окупљене да они испуне Јевађељску заповест и да буду светлост свету, јер су сви хришћани позвани на светост живота. Њихова светлост и светост треба да буде водиља и пример свим људима овога света. Права вера и добра дела хришћана подстичу остале људе на добра и богоугодна дела. Ми, као чланови Цркве, позвани смо да будемо свеће које ће горети Христом и за Христа.

На крају Свете Литургије, Преосвећени владика Јован је пререзао славски колач породици Сенић, на челу са Александром Сенићем.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Након Свете Литургије Епископ Јован посетио је крагујевачку богословију и присуствовао часовима који су се одржавали у овој богочуваној установи.

{gallery}Galerije/Vesti/Decembar2014/aerodorm{/gallery}