Одштампајте ову страницу

ПРОСЛАВА ПРАЗНИКА УСЕКОВАЊА ГЛАВЕ СВЕТОГ ЈОВАНА КРСТИТЕЉА И МОЛЕБАН ЗА БЛАГОСЛОВЕН ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У БЕЛИЧКОМ НАМЕСНИШТВУ

ПРОСЛАВА ПРАЗНИКА УСЕКОВАЊА ГЛАВЕ СВЕТОГ ЈОВАНА КРСТИТЕЉА И МОЛЕБАН ЗА БЛАГОСЛОВЕН ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У БЕЛИЧКОМ НАМЕСНИШТВУПрослављање овог великог празника како и доликује започело је служењем Свете Литургије у сви храмовима на територији овог намесништва. Најсвечаније је било у храму Светих апостола Петра и Павла где је Светој Литургији присуствовао велики број деце предвођени својим вероучитељима и катихетама, који су учествовање у Светој Литургији пројавили прелепим певањем, као и приступањем Чаши Господњој.

Након Свете Литургије са почетком у 11:00 часова у свим храмовима Архијерејског намесништва беличког служен је молебан за благословен почетак школске године. Трудом и залагањем свих вероучитеља данас су наше светиње биле испуњене ученицима разних узраста који су дошли да кроз молитву остваре заједницу са Богом како би овај нови почетак школске године био благословен, а рад и успех ученика био на корист најпре њима самима, а свакако и Цркви и родитељима. Оно што посебно радује јесте и присуство великог броја просветних радника као и директора школа који су дошли да заједно са ученицима узму молитвено учешће и измоле благодатне дарове.

Врло је значајно да се и на почетку ове нове школске године потсетимо на ту велику истину и да се помолимо да Господ засија у срцима нашим нетрулежну светлост. И да знамо да се истинска и права мудрост и знање, без обзира о каквим се наукама ради, задобија на познању Онога на коме почива све што постоји.

презвитер Милан Ђорђевић