СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТИХ АПОСТОЛА ПЕТРА И ПАВЛА У ЦВЕТКАМА

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТИХ АПОСТОЛА ПЕТРА И ПАВЛА У ЦВЕТКАМАУ четвртак 24. јула, када наша Света Црква прославља Св. великомученицу Ефимију и блажену Олгу, Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски и администратор Епархије жичке Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светих апостола Петра и Павла у Цветкама уз саслужење осам свештеника и два ђакона из епархије жичке и шумадијске. Светој Литургији је присуствовао велики број свештенства, монаштва и верног народа Епархије жичке.

У току Свете Литургије у чин ђакона рукоположен је господин Благоје Гавриловић из Цветака, нарекавши га за парохијског ђакона у Цветкама. Такође, у чин протојереја произведен је свештеник Радован Стевановић, привремени парох друге парохије у Гучи, као и свештеник Владан Милосављевић, старешина храма светог великомученика Лазара косовског на Љубићу.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Духовна поука епископа шумадијског Г. Јована

Након читања Светог Јеванђеља владика се пригодном беседом обратио верном народу говорећи о насушној потреби човековој за Светом Литургијом и заједницом са Господом нашим Христом кроз евхаристију. Такође, владика се након рукоположења обратио новорукоположеном ђакону поучивши га о смислу и узвишености ђаконске службе.

Након Свете Литургије уприличена је трпеза љубави коју је организовао парох цветачки протојереј-ставрофор о. Петар Гавриловић са својом верном паством , чиме је додатно украшен овај лепи дан у Цветкама.