ПРОСЛАВА СВЕТОГ ЦАРА КОНСТАНТИНА И ЦАРИЦЕ ЈЕЛЕНЕ ХРАМОВНЕ СЛАВЕ У НАТАЛИНЦИМА И РУКОПОЛОЖЕЊЕ У ЧИН ПРЕЗВИТЕРА

ПРОСЛАВА СВЕТОГ ЦАРА КОНСТАНТИНА И ЦАРИЦЕ ЈЕЛЕНЕ ХРАМОВНЕ СЛАВЕ У НАТАЛИНЦИМА И РУКОПОЛОЖЕЊЕ У ЧИН ПРЕЗВИТЕРАНа дан Светог Цара Константина, Царице Јелене и преподобне Јелене дечанске, 03. јуна 2014. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Наталинцима.

Епископу су саслуживали протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић, Архијерејски намесник опленачки, протојереј-ставрофор мр Рајко Стефановић, Архијерејски намесник крагујевачки, заједно са свештенством и ђаконима Епархије шумадијске. Литургију је певао хор „Опленац“, са диригентом Маријом Ракоњац и професором појања крагујевачке богословије Немањом Старовлахом.

Светој Архијерејској Литургији присуствовао је велики број деце из основне школе Милан Благојевић из Наталинаца.

У току Свете Архијерејске Литургије Епископ Јован је рукоположио у чин презвитера ђакона Остоју Пешића, који је службовао као ђакон и вероучитељ у Тополи при храму Рођења Пресвете Богородице-Карађорђевој Цркви, где је и постављен за пароха друге парохије при истоименом храму, на место досадашњег пароха протојереја-ставрофора Миладина Михаиловића, Архијерјског намесника опленачког.

Верном народу са пригодном беседом обратио се отац Рајко Стефановић истакавши речи Јеванђеља да је Христос Пут, Истина и Живот, да је Христос једини на коме можемо засновати свој живот. Он је врата кроз која пролазимо ако желимо да уђемо у Вечни Живот. Он је једини који води у Живот Вечни. Ако на Христу будемо свој живот утемељили све има смисла, мимо тога све остало нема и губи своју вредност и смисао.

Беседа епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

По завршетку Свете Литургије и опхода око храма Епископ је пререзао славски колач, након чега је уследио ручак и послужење за служашче и присутни народ, који је припремио надлежни парох, протонамесник Бранимир Товиловић и црквени одбор цркве наталиначке.

Остоја Пешић, јереј