Одштампајте ову страницу

ДУХОВНИ РАЗГОВОРИ У ВРБИЧКОЈ ЦРКВИ

Благословом Његовог Преосвештенства, Епископа шумадијског Г. Јована, дана 25. маја 2014. године у сали црквено-парохијског дома при храму Светог архангела Гаврила у Аранђеловцу (Врбичка црква), одржана је духовна трибина као наставак низа духовних вечери које су при поменутом храму започете прошле године, а све поводом јубиларне Стопедесетогодишњице Врбичке цркве.

Гости – предавачи на овој врло посећеној трибини били су протојереј-ставрофор Милорад Голијан као и Г-ђа Зорица Ковачев, приређивач књиге “Духовни разговори I и II”. После уводног поздравног говора старешине храма, протојереја Милована Ранковића, Г-ђа Ковачев је одржала сажету и врло концизну промоцију књиге “Духовни разговори”, а која је настала штампањем текстова неких предавања која се одржавају при храму Светог Трифуна на Топчидерском гробљу већ више од десет година (Један од честих предавача био је и свештеник Милорад Голијан). Разне теме, углавном богословско-пастирског и црквено-педагошког садржаја, које су ушле у састав поменуте књиге врло су актуелне и представљају одговоре на многа питања из савременог живота која се намећу сваком православном хришћанину.

Други, много дужи део вечери испунио је прота Милорад Голијан својим духовним поукама и порукама, које је произнео једноставним језиком, пријемчивим уху присутних верника. Да је трибина била врло динамична показују и многобројна питања која су проти постављена, а на које је он на себи својствен начин прецизно одговарао.

Касни вечерњи сати су условили завршетак духовне трибине, која је у неку руку настављена личним упознавањем и срдачним разговором присутних са протом Милорадом, где се изродила и обострана жеља за скорим новим сусретом овакве врсте.

Протојереј Милован Ранковић