МЛАДИ СВЕТИ НИКОЛА СЛАВА ЦРКВЕ У ЕРДЕЧУ

МЛАДИ СВЕТИ НИКОЛА СЛАВА ЦРКВЕ У ЕРДЕЧУ	Црква Божија у Ердечу прославља Пренос моштију Светога оца Николаја, те је тим поводом окупљена и ове године на Светој Литургији коју је служио протојереј – ставрофор Милан Борота уз саслужење четрнаест презвитера шумадијске епархије и протођакона Небојше Јаковљевића.

Као и сваке године храм је био препун народа који је дошао на литургију, а коју је својим појањем улепшавала група ученика веронауке из ОШ Доситеј Обрадовић. Апостол је читао ученик Милутин Бишевац. Вернима се обратио прота Милан Борота који је беседио о тајни и смислу људског живота у светлости житија Светог оца Николаја, који пред нас стоји као светило вере, образац и пример какви и ми треба да будемо.

Након причешћа верних, сви су кренули у литијски опход око храма, а потом се приступило ломљењу славског колача. Домаћин славе Цркве у Ердечу ове године је био Мирослав Ђорђевић, који је под шатром у порти храма приредио свечани славски ручак за више стотина људи.

Отац Слободан Бабић се постарао да сви хришћани узму учешћа у свечаности, те је народно весеље у порти Светониколајевског храма у Ердечу настављено до касних вечерњих часова.

протођакон Мирослав Василијевић