Одштампајте ову страницу

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА ОРАШАЧКОГ

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА ОРАШАЧКОГУ среду Цветне недеље Васкршњег поста, 9. априла 2014. године, Преосвећени Епископ шумадијски Г. Јован служио је свету Литургију пређеосвећених дарова у петропавловском храму у Аранђеловцу. Пре свете Литургије, свештенство орашачког намесништва приступило је светој Тајни исповести, а исповедник је био високопреподобни архимандрит Георгије Милошевић, сабрат манастира Венчац.

Током свете Литургије владика Јован се обратио беседом сабраном народу, говорећи о значају поста и припреми за велике дане Страсне седмице, који су пред нама. Пост не смемо схватати само телесно, као уздржање од мрсне хране и лоших дела, већ на прво место треба да поставимо наше покајање, да појачамо наше молитве, да се смиримо пред Богом и ближљима и да опраштамо једни другима. Човек никада не личи више на Бога него онда када се каје и када опрашта другоме. Само тако ће наш пост бити прави и Богу угодан и добиће своју пуноћу у причешћивању часним Телом и Крвљу Христовом, истакао је Владика Јован.

Беседа епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

После свете Литургије, у парохијској сали петропавловске цркве, протонамесник Радивоје Марић прочитао је реферат на тему: „Мисија у болници“. Након изнетог реферата отворена је дискусија о овом важном питању у животу Цркве, и о томе колико је о. Радивоје успео да обради ову тему, а састанка је завршен заједничком трпезом.

јереј Александар Миловановић