ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА ОРАШАЧКОГ

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА ОРАШАЧКОГУ среду Цветне недеље Васкршњег поста, 9. априла 2014. године, Преосвећени Епископ шумадијски Г. Јован служио је свету Литургију пређеосвећених дарова у петропавловском храму у Аранђеловцу. Пре свете Литургије, свештенство орашачког намесништва приступило је светој Тајни исповести, а исповедник је био високопреподобни архимандрит Георгије Милошевић, сабрат манастира Венчац.

Током свете Литургије владика Јован се обратио беседом сабраном народу, говорећи о значају поста и припреми за велике дане Страсне седмице, који су пред нама. Пост не смемо схватати само телесно, као уздржање од мрсне хране и лоших дела, већ на прво место треба да поставимо наше покајање, да појачамо наше молитве, да се смиримо пред Богом и ближљима и да опраштамо једни другима. Човек никада не личи више на Бога него онда када се каје и када опрашта другоме. Само тако ће наш пост бити прави и Богу угодан и добиће своју пуноћу у причешћивању часним Телом и Крвљу Христовом, истакао је Владика Јован.

Беседа епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

После свете Литургије, у парохијској сали петропавловске цркве, протонамесник Радивоје Марић прочитао је реферат на тему: „Мисија у болници“. Након изнетог реферата отворена је дискусија о овом важном питању у животу Цркве, и о томе колико је о. Радивоје успео да обради ову тему, а састанка је завршен заједничком трпезом.

јереј Александар Миловановић