ПОБЕДА ЕКИПЕ ОШ ПАВЛЕ ПОПОВИЋ ИЗ ВРАНИЋА НА КВИЗИРАЦИЈИ У УЖИЦУ

ПОБЕДА ЕКИПЕ ОШ ПАВЛЕ ПОПОВИЋ ИЗ ВРАНИЋА НА КВИЗИРАЦИЈИ У УЖИЦУОдличан успех и прво место у Ужицу, ученика ОШ Павле Поповић из Вранића, обрадовао је све у Архијерејском намесништву бељаничком.

После петог мета у квалификацијама и првог места на епархијском такимичењу у Аранђеловцу, ово је нови успех осмака Михаила Јанковића и Дејана Додига и петака Марка Поповића из Вранића.

Они су у полуфиналном такмичењу, одржаном у петак 11. априла 2014. године, у ОШ “Краљ Петар” у Ужицу заузели прво место, а затим су сутрадан на Лазареву Суботу у драматичном финалу победили веома добру екипу ОШ “Горачић” из Горачића код Чачка. Као једни представници епархије шумадијске на завршном такмичењу у Ужицу, које је добило државни карактер, показали су најбоље знање и заслужено освојили прво место.

Посебна радост за све нас је жеља Михаила Јанковића и Дејана Додига да буду од јесени ученици богосовије.

Све похвале заслужују и остали ученици и вероучитељи основних школа са подручја бељаничког намесништва који су у квалификацијама у квизу Квизирација од 170 школа били међу првих 80, а два представника од осам су учесвовала у финалном такмичењу у Аранђеловцу што је показатељ да је верска настава одлично прихваћена у нашем намесништву где је похађа преко 80% осмака.