ИСПОВЕСТ АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА ЛЕВАЧКОГ

ИСПОВЕСТ АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА ЛЕВАЧКОГУ шесту недељу поста, 08. априла 2014. године, када наша Света Црква слави Сабор Светог архангела Гаврила, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор жички Господин Јован служио је Свету Литургију пређеосвећених дарова у храму Преподобне мати Параскеве у Течићу. Епископу су салуживали Архијерејски намесник, лепенички и вд. левачки – протојереј-ставрофор Саво Арсенијевић и архимандрит Евтимије.

Служењу Литургије пређеосвећених дарова претходила је исповест свештенства левачког намесништва, а исповедник је по благослову Епископа био архимандрит Евтимије, настојатељ манастира Јошанице.

Светој Литургији су присуствовала деца која похађају веронауку и која су са својом вероучитељицом увеличали Литургијско појање и на крају се причестили часним Телом и Крвљу Господа нашег Исуса Христа. Обраћајући се верном народу Преосвећени владика је у својој беседи нагласио важност поста, молитве и покајања. Да је узалудан труд поста ако је пост везан само за одрицање хране а не умножавање молитве и учествовања у посним богослужењима.

Беседа епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

Након Свете Литургије, приступило се читању реферата, који је благословом Епископа припремио парох превешки јереј Слободан Савковић, на тему “БОЖИЈА РАДОСТ И ЉУДСКА ТУГА”. После прочитаног реферата уследила је дискусија на поменуту тему. Епископ је овом приликом очински упућивао савете свештеницима како да боље врше своје пастирско служење. На крају је сабрање настављено трпезом љубави коју је припремио парох течићко-рабеновачки јереј Огњен Гребић.

Слободан Савковић, јереј