СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ У ЛУЧАНИМА

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ У ЛУЧАНИМАУ уторак 25. фебруара 2014. године, када наша Црква прославља светог Мелетија Антиохијског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор епархије жичке Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог Саве у Лучанима. Његовом Преосвештенству саслуживали су игуман манастира Вазнесења архимандрит Тимотеј, парох лучански протојереј Милисав Вујовић са још једанаест свештеника из оближњих места и четири ђакона.

Пре Свете Литургије Епископ је извршио обред благосиљања темеља новог парохијског дома, који се брзо гради трудом проте Милисава и његових парохијана, тако да ускоро очекујемо његово потпуно освећење. На Светој Литургији Владика је поучио верни народ веома надахнутом беседом истакавши, између осталог, значај молитве, како личне тако и заједничке. Понешен том мишљу, Владика је подстакао верни народ да се заједнички моли и да пева заједно са певницом, која је била предвођена изврсним појцем ђаконом Миланом Заграђанином, тако да се тада целим бићем могла осетити радост Свете Литургије. На њој је Преосвештени Владика рукоположио у чин ђакона Милорада Вујовића из Лучана, претходно га подсетивши на чување Божије благодати која силази на њега.

После службе уследила је трпеза љубави у ресторану хотела Лучани, на којој се пригодним и искреним словом обратио протојереј Милисав Вујовић, захваливши се Епископу Јовану на данашњој вишеструкој радости.

Ђакон Александар Грујовић