ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУ

ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУУ понедељак, 27. јануара када наша Света Црква прославља највећег српског светитиља у свим храмовима широм наше домовине, велика литургијска радост могла се осетити и у храму светог Саве на Аеродрому. У храму посвећеном Светом Сави, на овог дана, Свету Литургију служио је јереј Немања Младеновић уз саслужење свих свештеника овога светога храма. Литургијску радост увеличао је веома велики број вереника, међу којима је највише било деце.

У току Литургије прочитана је посланица Његовог Преосвештенства епископа шумадијског и администратора жичког Господина Јована. Света Евхаристија додатно је увеличана певањем богослова и дечијег хора „Свети Сава“. Након заамвоне молитве пререзан је славски колач у спомен и част светог Саве.

Након Литургије припремљено је послужење за све вернике у амфитеатру Духовно-образовног центра „Свети Јован Златоусти“. У афитеатру је традиционално одржано рецитовање најмлађих чланова наше Црквене Заједнице. Више од 90 малишана је кроз рецитације узнело хвалу и захвалност светом Сави. Дечије рецитовање трајало је готово до поднева. За све учеснике рецитала обезбеђени су пригодни поклони у виду пакетића.

Надамо се да ће уз Божију помоћ и благослов светог Саве, ово традиционално окупљање и духовна смотра бити све бројнија, како би на прави начин славили и прослављали највећег Србина, чувара, путовођу и учитеља нашег народа, коме благодарно кличемо: „Свети оче Саво, моли Бога за нас!“.

Ђакон Милош Ђурић