СВЕТОСАВСКИ ТУРНИР У ЈАГОДИНИ

СВЕТОСАВСКИ ТУРНИР У ЈАГОДИНИ У четвртак, 24. јануара 2014. године благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, а у организацији Црквених општина јагодинских, вероучитеља и средњих школа, у оквиру Светосавске недеље, одржан је 12. по реду Светосавски турнир у Јагодинској хали спортова “ЈАСА”.

Турнир је отворио хор Гимназије “Светозар Марковић” певањем Светосавске химне, а затим је вероучитељ Борис Милосављевић у име Цркве пожелео свима добродошлицу и захвалио се Школској управи и свим средњим школама на несебичној помоћи у организацији турнира.

Снаге у женској одбојци одмериле ученице Економске школе “Славка Ђурђевић” и Гимназије “Светозар Марковић”. После њих су у малом фудбалу снаге одмерили ученици Медицинске школе “Милутин Миланковић“ и Прве техничке школе. У оквиру промоције женског фудбала састали су се Гимназија “Светозар Марковић“ и ЕГШ “Никола Тесла”. Турнир је завршен ревијалном утакмицом у малом фудбалу између екипа састављених од јагодинских вероучитеља са једне стране и професора средњих школа са друге стране.

Сваки учесник добио као поклон светосавску мајицу, а победничким екипама су припале иконе нашег највећег светитеља и просветитеља Светог Саве.

Треба нагласити, да је као и увек резултат био у другом плану, и да поред јуначке и витешке борбе, епилог био у заједничком дружењу после утакмица и послужењу за учеснике.

јереј Миломир Тодоровић